2006 Fortis Kupasi BJK'in

Forum Galatasaray Spor Kulubu ve Turk sporu hakkinda ayrintili haberler, yorum ve analizler, ogretici arastirmalar ve diger onemli spor olaylari hakkinda bilgi akisini saglamak, yazilanlari saglikli bir yapi cercevesinde dunyadaki butun Galatasarayli arkadaslar ve diger sporseverler ile paylasmak amaciyla kurulmustur.

Moderator: Staff

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Ben yanlış anlamışım, taraftarların "Ulusoy İstifa" demesi üzerine bakan "Ne alakası var?" demiş Azize.. Özür dilerim..
Ismail Gezer wrote:Maç esnasından hakemin bir kararını beğenmeyen Aziz Yıldırım, Haluk Ulusoya serzenişte bulunuyor. Mehmet Ali Şahinde diyorki: "Ne alakası var?"

Yigit Kavurmacioglu
Posts: 177
Joined: Fri Nov 08, 2002 5:56 am

Post by Yigit Kavurmacioglu »

Ozan Ersoy wrote:Ilk once itiraf etmeliyim... Savas'in yazisini Yigit'ten Yigit'in yazisini Savas'dan beklerdim. Genelde yazilari takip edenlerin cogunlugu benimle ayni kanidadir sanirim. Savas cok guzel soylemis ben de ekleyeyim. Ligde senin aldigin puanin nerdeyse yarisini toplayabilmis, ligin ortasinda hoca degistirmis, ligin hemen hemen her takiminin puan aldigi bir bir takima karsi cik, ilk yari nerdeyse 4-5 fark yiyecek bir oyun oyna ondan sonra hakemden, federasyondan bilmem kimden soylen. Bir de hakem senin en favori hakemlerinden biri olsun, bir de iki takim aleyhinde de bir suru hatalar yapmis olsun.

Bir takimin madalya torenine cikmamasi cok buyuk ayiptir, cok buyuk rezalettir, skandaldir. Bakiyorum basinda dogru durust bahsedilmemis. Uluslararasi bir turnuvada olsa FIFA veya UEFA cok buyuk bir ceza verirdi, buna kesinlikle eminim.

Ayrica hic bir takimin yoneticisinin hakemin odasina falan girmesine, hakemle konusmasina izin verilmez. Bu ne sacmalik!!!

17 takim FB'nin dusmani !!!... Valla nasil olmasin?

FB yonetiminin sapkayi onune alip dusunmesi gerekiyor. Butun dunyada sanayiler, sirketler, taraflar, hatta ulkeler guclerini arttirmak icin koalisyonlar kururken, birlesirken, surekli dusman kazanma, baskalarini kucuk gorme, asagilama politikasi ne kadar salakca bir politikadir !!!

Ozan Ersoy
Oncelikle Ozan'in bekletisini yanlis cikardigim icin uzgunum ama ben yazdiklarimin arkasindayim. Bu is fazla uzamadan son aciklamalarimi da yapayim.

Oncelikle bazi yazilari okurken Nasreddin Hoca'nin hirsiz hikayesini hatirladim yani sonunda hocanin yahu hirsizin hic mi kabahati yok dedigi hikaye.

Benim yazimda dun F.bahce cok iyi oynadi ama hakem yuzunden kaybetti diye bir ifade yok, F.Bahce'nin bilhassa ilk yari kotu oynadigini belirttim zaten ama buna ragmen maci aliyordu.

Bunun haricinde hakemi elestirdim, elestrilerimin de arkasindayim. F.Bahce kotu oynadi veya iyi oynadi diye kotu hakeme iyi diyemem. Orneklerimi de verdim, tekrarlamaya gerek yok.

Sonra "kutlamama" da tepki gelmis. Hem bu forumda, hem klubunuz yoneticilerinden Besiktas'i tuttugunu, destekledigini soyleyenler oldu. Tuttugunuz takim galip geldi, kutlamayalim mi?

17'ler sozunu hic bir sekilde hakaret olarak kullanmadim, sadece bir olusum ve guc birligini tanimladim. Hakaret olarak alanlardan ozur dilerim, oyle bir amacim yoktu. Ayrica mactan bir gun once F.Bahce'yi icinde olmadigini aciklayali aylar olan bir olusumdan "ihrac" eden ve 17 takimdan olusan grubun baskani sayin Ozhan Canaydin degil mi? Yanlis mi hatirliyorum ben?

Lehinize hata olunca sustunuz, simdi konusmayin diyen arkadaslar ayni standarti kendileri gosterdiler mi acaba? Niye bu sene ile sinirliyoruz, ust uste 4 sene sampiyon oldugunuz senelerde hatalar olmadi sadece bu sene mi oldu, o zaman ayni soylemde miydi bu arkadaslar.

Son olarak o "gerdek" lafini sadece bir kisiye yazdim, niye yazdigim da o mesajdan anlasilabilir ama yazmasaydim daha iyi olurdu, forumdan ozur dilerim.

Ben bu forumda misafir olarak yaziyorum, eger "haddi" astigim dusunuluyorsa, benim icin sorun yok, gerekli goren sikayetini yapsin ve forum yoneticileri geregini yapiversin.

selamlar
YK

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Görülen lüzum üzerine tekrar ediyorum: Aziz Yıldırım hakem odasına gidip Demirleke fırça atmış!!!

Aziz Yıldırımın böyle hakları var mı? Hakem aleyhine demeç vermekten bahsetmiyoruz! Odasına girip, sanki maaşlı mimarlarından biriymiş gibi fırça atmasından bahsediyoruz!

Ozan Ersoy
Posts: 3764
Joined: Wed Oct 23, 2002 4:18 am
Location: NC, USA

Post by Ozan Ersoy »

Savas Macun wrote:

Ben FB'nin genel politikasinda yanlis gormuyorum ve kesinlikle asagilama politikasi kucuk gorme politikasi guttugunu de kabul etmiyorum.Dusman kazanmasi cok dogal ki simdi nedenlerini yazacagim.Buna da yapacak hic birseyi yok.

Buyuklerin disinda son 10 yilda ozellikle Ilhan Cavcav, Celal Dogan,Sefa Sirmen ve Ismail Uyanik gibi baskanlar soz sahibi oldular.Ucuz futbolcu bulup 1 senelik performasindan sonra uc buyuklere bir guzel satiyorlardi.Bunda da yanlis bir sey yok, arz-talep meselesi.8-10 milyon USD'ye para demiyorduk bonservis odendiginde.Yillik bir takimin TV geliri 16 milyon iken (uc buyukler icin) gerisini varin siz dusunun.

GS'in mali krizde olmasi veya transfer politikasini degistirmesiyle, piyasada buyuk alicilardan 1 tanesi azaldi.BJK halen bunu kismen surduruyor son iki senede ozellikle ama gene eskisi gibi oyle buyuk paralar donmuyor tabii.FB'de son 3-4 senede transfer politikasini kokunden degistirdi, dusunun ki G.Birliginden artik bonservissiz oyuncu aliyor.

Celal Dogan-Ismail Uyanik-Sefa Sirmen'in kaybetmelerini ben buna bagliyorum, Ilhan Cavcav zor tabii 30 yildir basinda oyle kolay yok olmaz.

Anadolu kuluplerinin basi olan bu adamlarin dogal olarak ayagina basildi, gelirleri azaldi.Bu yuzden de dusmaniz!!!!
Kusura bakma Savas, bana hic inandirici gelmedi bu sav. Kendi agzindan celiskilerle dolu bir de. Yani GS'in mazereti var, parasi yok, onlara dusman olamiyorlar, ama FB'ye dusman oluyorlar. Bu mudur? Bir kere butun dunyada transfer politikasi degisti. Bundan herkes yararlandi zarar gordu. Bahsettigin ayni adamlar eskiden 1 bucuga alip, 5'e satarlardi. Simdi bonservissiz adamlari 0 dolara alip 1 milyona satiyorlar. Yani kendi transfer politikalari da degisti. Herkes kendini ona gore ayarladi. Bu durumda FB'yi herkesin icinden siyirip suclu saymak yanlis oldugu kadar aptallik da. Pazar kurallari, fiyatlari, saatleri degisince, bir tane saticiyi ya da bir musteriyi suclamanin mantigi nedir?

Yani bu aciklamayi yeterli gormedim.

Olay farkli. Olay basta yonetimin, futbolcunun, taraftarin saldirgan tavri, kural tanimaz, kendi kanunlarini koyar is yurutme yontemi. Her konuda boyle. Oyle ki biraz ayaginiza basilinca hemen bir hirlasma oluyor.

Sana ne ya Besiktas'in yonetiminden? Murat Aksu olmasaymis Besiktas batarmis. O GS'in yerinde olsaymis stadi boyle yaparmis!!

Alin kulup yonetiminin bugunku bildirisinin basligi "FB'nin altinda ezilirsiniz!" Taraftar birliginin bildirisi mi kulup yonetiminin bildirisi mi? Kime meydan okuma? Otur asagiya derler baska bir yerde olsa.

Benim cevabim da bu...

"Hade leeeyn"

Bu ulkede bir tek FB yok. Bir tek FB bile olsa, FB diger takimlarla yaristigi icin onlarsiz bir hic. Ona gore hizaya geleceksin, isini bilip, sadece hedefine odaklanacaksin. Rakip ne yaparsa yapsin.

Ne koalisyonu neyin Koalisyonu Ozan, kar amaci mi guduyoruz, basari eldem etmek icin baskalarindan medet mi umuyoruz.Istiyorsan git BJK,TS veya baska bir takima birlesme teklif et, tuzugunu,bayragini,amblemini ve rengini belirle ondan sonra konusalim.

Selamlar
Savas
Boyle diyecegini iyi biliyordum. Senelerce birbiriyle savasmis Fransa ve Almanya Avrupa toplulugunu kurarken bayragini ablemini, marsini mi degistirmis? Ya da ezeli iki rakip Milan ve Juventus, kalecileri sakatlandiklari zaman yedek kalecilerini teklif ettiginde, salak miydilar? Hayir biri Ceyrek final oynadi, biri yari final oynadi CL'de..

Evet... Bir daha dusunelim.

Ozan Ersoy

Tolga Girici
Posts: 2806
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:07 pm
Location: Ankara - Yas:29
Contact:

Post by Tolga Girici »

Savas Macun wrote: FB'nin de politikasini kokune kadar destekliyorum ancak kupa torenine cikmamak gibi gereksiz harektlerini ayiplamiyor degilim.Sportmenlige hakarettir, eger bu kadar zulme ugradigini dusunuyorsun cekilirsin ligden olur biter yoksa cikip orada 2. olmus ve herseyiyle mucadele etmis oyuncularini alkistan mahrum etmeye kimsenin hakki yok.

Selamlar
Savas
Yalniz yukaridaki gibi olaylar her firsatta oldugu icin antipati yaratiyor. Ayrica bu davranis tarzi cok gereksiz ve FB'ye orta vadede zarar verecek seyler. Ne olurdu yani o torene ciksalar, bir kayiplari olmazdi. Ama cikmayinca o zaman cephelesme oluyor. Bunun disinda roportaj vermemek, Lig TV'nin isini zorlastirmak gibi davranislara da anlam veremiyorum. Bunlarin FB'ye hic bir faydasi olmaz. FB boyle yapinca parasi artmiyor, veya sportif basari kazanmiyor.

Onun disinda FB'nin Turkiye'deki basarilarini cekemeyen cok insanin oldugu da dogrudur. Ama herkes de oyle degil. FB basarisiz olsa , ama ayni hareketler yapilsa bu tepkiler olmaz. Ama zaten FB basarisiz olsa bu hareketler yapilmaz.

Besiktas'in kupasinin resmi sitede kutlanmasi ise bence ayip. Her sene yapiliyor olsa tamam, ama yapilmadigini biliyoruz. Beraber yenen yemekler falan da yonetimin buyuk gafleti.

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Ozan Ersoy wrote:
Kusura bakma Savas, bana hic inandirici gelmedi bu sav. Kendi agzindan celiskilerle dolu bir de. Yani GS'in mazereti var, parasi yok, onlara dusman olamiyorlar, ama FB'ye dusman oluyorlar. Bu mudur? Bir kere butun dunyada transfer politikasi degisti. Bundan herkes yararlandi zarar gordu. Bahsettigin ayni adamlar eskiden 1 bucuga alip, 5'e satarlardi. Simdi bonservissiz adamlari 0 dolara alip 1 milyona satiyorlar. Yani kendi transfer politikalari da degisti. Herkes kendini ona gore ayarladi. Bu durumda FB'yi herkesin icinden siyirip suclu saymak yanlis oldugu kadar aptallik da. Pazar kurallari, fiyatlari, saatleri degisince, bir tane saticiyi ya da bir musteriyi suclamanin mantigi nedir?

Yani bu aciklamayi yeterli gormedim.


Sana ne ya Besiktas'in yonetiminden? Murat Aksu olmasaymis Besiktas batarmis. O GS'in yerinde olsaymis stadi boyle yaparmis!!

O zaman ona ne FB-GS macindan? Mactan once cikip da AY satasan o degilmiydi ona saygiiyi ogretecegiz terbiye edecegiz diyen.Bizim baskanda tabii saolsun ustune tuz biber ekti.Bize ne dogru.Ama benim cildirdigim bu islere tek yonlu bakmaniz hic karsi tarafa bakmiyorsunuz.
YD GS macimizdan once cikip durup dururken AY saldirdi, panellerde,otellerde salladi durdu.Yetmedi AP bizim mactan sonra FB soyunma odasinda TS'u asagiladi dedi.Bu da yetmedi ikisi basina haber verip yedikleri yerde ne var biz medeniyiz olmayanlar dusunsun dedi.






Alin kulup yonetiminin bugunku bildirisinin basligi "FB'nin altinda ezilirsiniz!" Taraftar birliginin bildirisi mi kulup yonetiminin bildirisi mi? Kime meydan okuma? Otur asagiya derler baska bir yerde olsa.

Benim cevabim da bu...

"Hade leeeyn"

Bu ulkede bir tek FB yok. Bir tek FB bile olsa, FB diger takimlarla yaristigi icin onlarsiz bir hic. Ona gore hizaya geleceksin, isini bilip, sadece hedefine odaklanacaksin. Rakip ne yaparsa yapsin.

Ne koalisyonu neyin Koalisyonu Ozan, kar amaci mi guduyoruz, basari eldem etmek icin baskalarindan medet mi umuyoruz.Istiyorsan git BJK,TS veya baska bir takima birlesme teklif et, tuzugunu,bayragini,amblemini ve rengini belirle ondan sonra konusalim.

Selamlar
Savas
Boyle diyecegini iyi biliyordum. Senelerce birbiriyle savasmis Fransa ve Almanya Avrupa toplulugunu kurarken bayragini ablemini, marsini mi degistirmis? Ya da ezeli iki rakip Milan ve Juventus, kalecileri sakatlandiklari zaman yedek kalecilerini teklif ettiginde, salak miydilar? Hayir biri Ceyrek final oynadi, biri yari final oynadi CL'de..

Evet... Bir daha dusunelim.

Ozan Ersoy

1) sen 1 koyup 5 kazandiginda ne kadar guclu olursun bedavaya alip 1 kazandiginda ne kadar guclu olursun.Yillardir uc buyuklerin salakca sanki hic oyuncu yokmus gibi-ki bunun basinda FB geliyor-bu adamlari zengin etmesi bunlari soz sahibi yapmadi mi? Herkes agizlarinin icine bakiyordu.Bu adamlar Istanbul-Anadolu ayirimi yapiliyor diye bagirmadilar mi? Bugun sana bana bizans diyorlar Anadolu'da, allahtan Fener sivrildi de simsekleri simdi o uzerine cekti.

Ben bu iddiamin kokune kadar arkasindayim.

2) Evet dogrusun, bize ne icisilerinden.Ama O zaman ona ne FB-GS macindan? Mactan once cikip da AY satasan o degilmiydi 'ona saygiyi ogretecegiz terbiye edecegiz' diyen.Bizim baskanda tabii saolsun ustune tuz biber ekti.Bize ne dogru.Ama benim cildirdigim bu islere tek yonlu bakmaniz hic karsi tarafa bakmiyorsunuz.
YD, GS macimizdan once cikip durup dururken AY saldirdi, panellerde,otellerde salladi durdu.Yetmedi AP bizim mactan sonra FB soyunma odasinda TS'u asagiladi dedi.Bu da yetmedi ikisi basina haber verip yedikleri yerde ne var biz medeniyiz olmayanlar dusunsun dedi.Dediler de dediler.Senin baskanin cikip da camia altinda ezilirler demedi mi Ali Aydin'a dudugunu astirirken? Bu politikanin adi nedir peki?



3) FB kurallara, hukuka uydugu surece var olur olacaktir da.Boyle hic falan laflari zivana.Zaten hukugun ustunlugune inanan varsa gereken cezayi keser, ha bana fazla keser sana az keser ama bu genede yok etmez FB'yi kafani yorma.Sen kopruyu gecene kadar ayiya dayi diyebilirsin ben demiyorum.Bu da karakter ve kisilik meselesidir.Kimse icin hizaya girmeye gerek yok olmayacaktir da.Herkes kurallarin kanunun onunde hizaya gelecek.Nerde beles orayaya yerles bir yere kadar.

4) O birlesme degil dayanismadir.

Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Birol Önder
Posts: 283
Joined: Tue Oct 22, 2002 1:42 pm

Post by Birol Önder »

Merhaba,
Yigit Kavurmacioglu wrote:[quote=

Son olarak o "gerdek" lafini sadece bir kisiye yazdim, niye yazdigim da o mesajdan anlasilabilir ama yazmasaydim daha iyi olurdu, forumdan ozur dilerim.

Ben bu forumda misafir olarak yaziyorum, eger "haddi" astigim dusunuluyorsa, benim icin sorun yok, gerekli goren sikayetini yapsin ve forum yoneticileri geregini yapiversin.

selamlar
YK
Cimbom.Org'a uzun zamandan beri üyeyim 7-8 sene falan olmustur. Vakit buldukca burayi ziyaret eder, herkesin yazisini okumaya gayret ederim.
Okudugum yazinin icine küfür veya hakaret varsa o yazinin degeri kalmaz.
Yanlis bir seyi düzeltmek icin forum yöneticilerine sikayet etmek gibi bir niyetim olmadi. Burada hepimiz olgun insanlariz, sen bir hata yaptin ben ikaz ettim, sen özür diledin konu kapanmistir. Biz Türkler misafiri cok severiz de, misafirlik dönemi gecenler bu forumun üyesi sayiliyorlar.

Hosca Kalin
Birol Önder

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Tolga Girici wrote:
Savas Macun wrote: FB'nin de politikasini kokune kadar destekliyorum ancak kupa torenine cikmamak gibi gereksiz harektlerini ayiplamiyor degilim.Sportmenlige hakarettir, eger bu kadar zulme ugradigini dusunuyorsun cekilirsin ligden olur biter yoksa cikip orada 2. olmus ve herseyiyle mucadele etmis oyuncularini alkistan mahrum etmeye kimsenin hakki yok.

Selamlar
Savas
Yalniz yukaridaki gibi olaylar her firsatta oldugu icin antipati yaratiyor. Ayrica bu davranis tarzi cok gereksiz ve FB'ye orta vadede zarar verecek seyler. Ne olurdu yani o torene ciksalar, bir kayiplari olmazdi. Ama cikmayinca o zaman cephelesme oluyor. Bunun disinda roportaj vermemek, Lig TV'nin isini zorlastirmak gibi davranislara da anlam veremiyorum. Bunlarin FB'ye hic bir faydasi olmaz. FB boyle yapinca parasi artmiyor, veya sportif basari kazanmiyor.

Onun disinda FB'nin Turkiye'deki basarilarini cekemeyen cok insanin oldugu da dogrudur. Ama herkes de oyle degil. FB basarisiz olsa , ama ayni hareketler yapilsa bu tepkiler olmaz. Ama zaten FB basarisiz olsa bu hareketler yapilmaz.

Besiktas'in kupasinin resmi sitede kutlanmasi ise bence ayip. Her sene yapiliyor olsa tamam, ama yapilmadigini biliyoruz. Beraber yenen yemekler falan da yonetimin buyuk gafleti.


Cok ayip etti FB, cok.Utanilacak bir sey yapmadi ki, yenilmek ayip degil.Ayip olan bizim yaptigimizdir.

AY, sevmeyebilir YD.Kisisele tasirsa tasisin, ama hakki yok milyonlarca taraftarin yuzunu kizartmaya.Benim kavgam FB yuzunden desede yanlis.
TFF ile kavgan varsa arkanda taraftar var zaten.
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Mehmet Gorgen
Staff Member
Posts: 6562
Joined: Tue Oct 22, 2002 9:19 pm
Location: Bakirkoy-Ist
Contact:

Post by Mehmet Gorgen »

Beşiktaş jimnastik kulübünü tebrik ederim. Fenerbahçe spor kulübüne de başka bahara diyorum.. :lol:

http://www.haberturk.com/newengine.php? ... r&@=226426
Image

Ismail Gezer
Posts: 6299
Joined: Thu Mar 30, 2006 6:35 pm
Location: Alisamiyene 10 dk
Contact:

Post by Ismail Gezer »

Yıldırım Demirörenin kupayı aile efradına tek tek göstermek için ordan oraya gezdirmesi gerçekten komik! Sanki kupa Beşiktaşın değil Demirören sülalesinin..

Murat Biricik
Posts: 1755
Joined: Tue Oct 22, 2002 10:32 pm
Location: Yesilyurt - Ist

Post by Murat Biricik »

FB'nin de politikasini kokune kadar destekliyorum ancak kupa torenine cikmamak gibi gereksiz harektlerini ayiplamiyor degilim.Sportmenlige hakarettir, eger bu kadar zulme ugradigini dusunuyorsun cekilirsin ligden olur biter yoksa cikip orada 2. olmus ve herseyiyle mucadele etmis oyuncularini alkistan mahrum etmeye kimsenin hakki yok.

Sesini gerektigi gibi yukseltip gereken tepkini koyarsin bu kadar basit.Dogru tektir, bu dogruyu da digerlerin cikarlarina ters geliyor diye dalkavukluk yaparak diyet odemezsin odetmezsin.Bugun kolunu verirsin yarin tum vucudun gider.Ben FB'yi sampiyonluklari icin veya transferleri icin kovalamiyorum sadece, kulubun durusu ve tarzi benim icin oncelikli.Yoksa cilelerin takimi diye alay edildigi donemlere yasim yetiyor, dibide gorduk tepeyide gorduk.Bu da boyle surup gidecektir.

Kalkip kimseye yalakalik yapmasin FB, dusmani olacaksa olsun, bu ligden dusureceklerse dusursunler, sonucta maksat lay lay yapmaksa da heryerde yapilir.Reha Muhtar'in cok guzel yazisi vardi iki gun once, 8-0 bagrimiz yanarken, serefli ikincilikleri yasarken nerden cikti bu yemek diye.Bugunde GS resmi sayfadan tebrik etmis ki dogal ama bir dahaki BJK basarisinda tebrik etmezse GS ikiyuzludur.Bundan sonra her BJK basarisinda ayni sekilde tebrik edip etmediklerini takip etmek gerek.

Sezonun basinda ortak bildiri yayinlayan ve ortak pankartla sahaya cikip sonra 17liler lafina bozulmayin.
2) Evet dogrusun, bize ne icisilerinden.Ama O zaman ona ne FB-GS macindan? Mactan once cikip da AY satasan o degilmiydi 'ona saygiyi ogretecegiz terbiye edecegiz' diyen.Bizim baskanda tabii saolsun ustune tuz biber ekti.Bize ne dogru.Ama benim cildirdigim bu islere tek yonlu bakmaniz hic karsi tarafa bakmiyorsunuz.
YD, GS macimizdan once cikip durup dururken AY saldirdi, panellerde,otellerde salladi durdu.Yetmedi AP bizim mactan sonra FB soyunma odasinda TS'u asagiladi dedi.Bu da yetmedi ikisi basina haber verip yedikleri yerde ne var biz medeniyiz olmayanlar dusunsun dedi.Dediler de dediler.Senin baskanin cikip da camia altinda ezilirler demedi mi Ali Aydin'a dudugunu astirirken? Bu politikanin adi nedir peki?
Yukarıda Savas Macun nun yazdıklarını Sayın Abdullah Kıgılı nın Baskan, Sayın Sadettin Saran ve Sayın Atilla Kıyat ın aktif rol aldıkları bir Fenerbahce yonetimi seslendirmis olsa, samimi olarak itiraf ediyorum oturur, dusunur, degerlendirirdim. Ve buyuk bir olasık tek yonlu degil, karsı tarafı cıldırtmadan hatamız var ise kabul ederdim.

UEFA ve Super Kupa basarısını, ic alemlerine ısık tutan bir soylem ile, tesaduf seklinde nitelendirebilenlerin tumunun kredibilitesi ve inandırılıcıgı ilk once buyuk erozyona ugramıstır, daha sonra yok olmustur. Fenerbahce Spor Kulubunun haklarına yapılan tecavuzleri gorup, hala fb li arkadaslarımız ile yorumluyor ve degerlendirebiliyorsak, AY ın bir takım onerileri dinleniyor ve yorumlanıyor ise, bu sadece Fenerbahce Spor Kulubune gosterilen itibarın ve saygının eseridir.
"Adnan Sezgin'in attığı her imzanın altına ben imzamı atarım. Bu mesleği en iyi bilen adam." ADNAN POLAT

"Biri, vişneye çalan koyuca tatlı bir kırmızı, öteki de, içinde turuncudan iz taşıyan tok bir sarı."

Ozgur Huseyinoglu
Posts: 2313
Joined: Thu Oct 24, 2002 2:35 am
Location: Falls Church, VA, USA

Post by Ozgur Huseyinoglu »

Murat Biricik wrote:UEFA ve Super Kupa basarısını, ic alemlerine ısık tutan bir soylem ile, tesaduf seklinde nitelendirebilenlerin tumunun kredibilitesi ve inandırılıcıgı ilk once buyuk erozyona ugramıstır, daha sonra yok olmustur. ...
Konuyu saptirmis olmak istemem ama, (genel olarak Turk futboluna, ve en azindan sempatiklik acisindan FB'ye bile verdigi zararlardan dolayi) nerdeyse gunahim kadar sevmem diyecegim Aziz Yildirim'in bu "tesaduf" lafi, sansasyon, ve hirla$ma pesindeki medya yuzunden, cok context'inden/kullanildigi anlamdan disari cikarildi bence. Orda hakkini vereyim (aslinda, sectigi kelimede de biraz yanlislik var ama)... "Tesaduf" derken, kendince demek istedigi, devamliligin/surekliligin yoklugu idi. Ve bizim tarihimizin en buyuk basarisini paraya cevirememiz, sonrasinda maddi sorunlara gomulmemiz, FT/H$/Okan/Emre filan gittikten sonra, takimi o "yenilmez armada" modunda tutamamamiz gercekleri goz onune alindiginda bu fikrinde haksizdi diyebilmemiz de pek mumkun degil...

Ama, vardigin ana fikre ("kredibilitesi ve inandırılıcıgı buyuk erozyona ugramıstır") yaptiklari diger eylemlerle ulastiklarini kabul ederim hic itirazsiz...
Özgür

Murat Kara
Posts: 1279
Joined: Tue Oct 22, 2002 11:38 pm

Post by Murat Kara »

Tolga Girici wrote:Besiktas'in kupasinin resmi sitede kutlanmasi ise bence ayip. Her sene yapiliyor olsa tamam, ama yapilmadigini biliyoruz. Beraber yenen yemekler falan da yonetimin buyuk gafleti.
Korle yatan sasi kakar diyesim geldi ama diyemiyorum. Zira bizim yonetim uyanikken sasi zaten, uyumasina gerek yok.

FB yonetiminin boyle hircinlasmasi cok yazik. Bir cuval inciri berbat ediyorlar. Ne guzel, takimin 2 kere eze eze sampiyon olmus, 3. sampiyonluga kosuyor, ezeli rakibini kafasina vuar vura yenmis, kupada finale kadar yukselmis, vs.vs. sen tut butun bunlarin arasinda salya sumuk aglayarak, yerlere yatarak, ayaklarini havaya dikerek, tepin! Aklin alacagi bir durum degil. Ustune ustluk butun bunlari yaparak, Cavcav'in gecenlerde soyledigi boluculuk, vs. geyigini gercek cikartacak bir duruma sok kendini.

Daha da onemlisi hakemi fircaliyarak suc isle, ikincilik odulu icin gelmeyerek sportmenlige aykiri davran ve cirkin bir ilke imza at, en olmadik durumlarda (derbiler oncesi) taraftarlari kiskirtacak tavirlar takin.

Buyuk takim olmak icin once buyuklugu hazmetmek gerekir. GS yonetimi de UEFA kupasini aldiktan sonra boyle hafiften havalandigi donemlerde, bilet fiyatlari ile oynayarak filan koy kurnazligina girismis, buyuklugu hazmedememisti. Ama yine de FB'nin bugun yaptiginin onda birini yapmamisti.

Cok yazik.

(Ileride GS'nin de boyle davranmayacaginin bir garantisi yok, ozelikle hava boyle zehirlenmeye devam ederse. BJK'nin bu gunlerdeki davranis bicimini Seba doneminde kim tahmin edebilirdi! Ama GS yonetimleri daha cok kazigi kendi camisasina atmaya merakli ve mazosist bir kimlik sergiliyorlar. Sadistlikten iyidir yine de tabii).

Savas Macun
Posts: 845
Joined: Wed Apr 07, 2004 9:46 pm
Location: Dubai
Contact:

Post by Savas Macun »

Ozgur Huseyinoglu wrote:
Murat Biricik wrote:UEFA ve Super Kupa basarısını, ic alemlerine ısık tutan bir soylem ile, tesaduf seklinde nitelendirebilenlerin tumunun kredibilitesi ve inandırılıcıgı ilk once buyuk erozyona ugramıstır, daha sonra yok olmustur. ...
Konuyu saptirmis olmak istemem ama, (genel olarak Turk futboluna, ve en azindan sempatiklik acisindan FB'ye bile verdigi zararlardan dolayi) nerdeyse gunahim kadar sevmem diyecegim Aziz Yildirim'in bu "tesaduf" lafi, sansasyon, ve hirla$ma pesindeki medya yuzunden, cok context'inden/kullanildigi anlamdan disari cikarildi bence. Orda hakkini vereyim (aslinda, sectigi kelimede de biraz yanlislik var ama)... "Tesaduf" derken, kendince demek istedigi, devamliligin/surekliligin yoklugu idi. Ve bizim tarihimizin en buyuk basarisini paraya cevirememiz, sonrasinda maddi sorunlara gomulmemiz, FT/H$/Okan/Emre filan gittikten sonra, takimi o "yenilmez armada" modunda tutamamamiz gercekleri goz onune alindiginda bu fikrinde haksizdi diyebilmemiz de pek mumkun degil...

Ama, vardigin ana fikre ("kredibilitesi ve inandırılıcıgı buyuk erozyona ugramıstır") yaptiklari diger eylemlerle ulastiklarini kabul ederim hic itirazsiz...

Ozgur o lafi gecenlerde Mustafa Denizli'de soyledi, tabii pek fazla ses getirmedi cunku icinde AY olmadan sansayon yaratacak haber niteligi tasmiyor basin icin.


Daha once neden FB dusmanligi var yazimin devami baabinda da su unlu iki yorumcu ve yayinci kurulusu getireyim lafi simdi de.Bugun bunu FB yasiyor ve yakinda GS ile BJK'da yasayacak.Simdi onlara ihtiyaclari var tabii ama ne zaman ki kendi medyalarinin kar-zarar hesaplarini yaparlar o zaman ayni durum ile karsilasirlar.Buna eminim.Zaman gosterecek.

FB kendi TV'sini kurunca kendi dergi ve gazetesini cikartip bunlari basarili kilmaya kafayi koydugunda bu adamlar basladilar her turlu vurmaya.Her hafta cikip bize roportaj vermiyorlar, kurallari cigniyorlar demelerinin hic bir dayanagi yok.FB bunu acikladi, UEFA'nin ongordugu talimat ile yayinic kurulusun haklari bellidir dedi.Bunun da disina cikamazlar dedi.Ama bunlar kalkip da ellerindeki gucu her turlu kamuoyu yaratma pahasina FB aleyhine kullanmaya israr ediyorlar.Korkuyorlar cunku.Bir dusunun ki FB sampiyon oldugunda bunun goruntuleri FBTV'de yayinlaniyor, onlar icin buyuk zarar.Yarin obur gun de GS ve BJK tv'sinde olacak.Peki sen hangisini acip seyredersin?

Bunun arkasinda rant kavgasi var.Baska bir sey degil, yoksa bunlarin cok mu umurunda Turk Futbolu, bilakis kaso ve kavgadan para kazanacaklar ancak.Artik hepimiz kulubumuzun web sayfasina girip haber takip ediyoruz, kulubumuzun dergileri her ay baskanin yazisini yayinliyor, tum gazete ve gorsel basin bunlari kaynak alip haber yapiyor.Bugun Google'dan girip bir sayfaya ulastiginda o sirket google'a 4 usd dolar oduyor her tiklamaya.Tabii bu verdigim ornek ucuk, ama demek istedigim web sayfalari kitlelere ualsmak icin deli gibi para oduyor.Kisaca medya her kulup icin buyuk bir gelir kapisi olmali hele ki toplamda ulkenin en 3'de ikisini elinde tutan kulupler icin nimet.Tabii ben kulubun icinde degilim, uzaktan takip ediyorum ama sonucta eskiden ulastigim yollarla simdikiler arasinda fark var.Ordan bunun onemini anlayabiliyorum.Iste FB yonetiminin yapmaya calistigi budur.Bu yuzden de dusmandir medyanin gozunde cunku onlarin gelir paylarina ortak olacaktir.

Adnan Polat'in hakkini bir konuda teslim etmek ve takdir etmek gerekir.Bundan 10 yil once adam kombine sistemini getirdi, herkesi karsina aldi.Nuh dedi peygamber demedi, hic unutmam sizin uc mac ustuste kaybedip Antep-Samsun-Malatya sanirim adamin sigarasini nasil yere atarak kahrolgudunu basin icinin yaglari eriye eriye verdi.Bugun o yonetimin borcsuz kulup birakmasi bu yuzdendir, zaten eger o yonetiminiz olaydi kimse bugun kalkip UEFA icin tesaduf demezdi cunku daha hazirlikliydilar da tabii simdi anliyoruz.AY ulan dedi ben stadi once bir konforlu yapip buyuteyim ondan sonra sezon basinda paralari toparlarim gerisi zaten olur dedi bunun ustune koyarak.Artik o da yetmeyecek taraftar karti olmayan mac seyredemeyecek falan da filan simdi icraatin icindeye cevirmeyeyim ama iste o zamanda iceriden dusmani olacak ki bunlar kuvvetli olmadigi icin simdilik yoklar.

Diyecegim odur ki FB'nin buyume stratejisi hic kimsenin isine gelmiyor.Bu yuzden kendilerini buyuk goruyorlar, kural tanimazlar, buyuklugu hazmedemiyorlar gibi laflar bana ucuz ve populist geliyor.


Selamlar
Savas
2009 Uefa Kupasi Finali Fenerbahce Sukru Saracoglu'nda..

Yigit Kavurmacioglu
Posts: 177
Joined: Fri Nov 08, 2002 5:56 am

Insallah dogru degildir...

Post by Yigit Kavurmacioglu »

Butun iyi niyetimle soyluyorum insallah bu haber dogru degildir.

http://www.e-kolay.net/fanatik/futbol/f ... rID=380554


Selamlar
YK

Post Reply