Ozgur Huseyinoglu wrote:
Bookmarks/Favorites:
Bu (ulasma seklinize/adresinize gore forum ve yarisma sayfalarini etkileyebilecek) degisiklikler bir hafta kadar once yapilmis oldu. Bu yaziyi okuyabiliyorsaniz, zaten degisiklikten etkilenmemissiniz demektir herhalde!?!

Site icindeki bir kac sayfanin yerleri, ve bazi referanslar da kaydirilmis oldu bu arada. Eger 404/Sayfa bulunamadi hatalari alirsaniz, gormek istediginiz sayfanin, ana sayfadan ulasilabilir oldugunu bir deneyin, hala ulasilamama durumu varsa, bana bir ozel mesaj/e-mail ativermis olun lutfen.
Ozgur Huseyinoglu wrote:
Spam-bot Uye Kayitlari / Yeni Uye Kayit Sayfasi Degisiklikleri:
Bu sorunu asabilmis olmaktan gayet mutlu ve de gururluyum!

Artik uye listemiz, insanlarin sitelerine reklam amacli link verdigi yer olmaktan cikti neyse ki!
Normal ("Insan"

) uye kayitlarinda bir zorluk olmaktaysa, yine bana ulasabilirsiniz.
Ozgur Huseyinoglu wrote:
Web Sitesi Yavasligi:
Bu konuda da bir kisim ilerleme/anlasilma saglamis olduk. Bazi site takipcileri genel olarak ve cok uzun zamandir yavaslik sikayetini eklemis oldular benim yazim uzerine. Sanirim, o durum, cimbom.org server'larinin Isvec'te olmasi, ve genel olarak disariya acik bandwidth'i ile ilgili. Su anki hiz konusunda, sikayetler cok artmadikca, sanirim idare ediyor olacagiz.
Daha ozelde de, Amerika'dan bana gelen sikayet sahibinin ve benim yasadigim yavasligin da burdaki bir cok eyalette servis veren, kablo TV ve internet operatoru
Cox'in baglantilari ile iliskili oldugunu onaylamis olduk. Eger siz de Cox kablo internet uzerinden cimbom.org'a ulasmaktaysaniz, onlarin yakin zamanlarda yaptigi bir degisiklikten etkilenmis olabilirsiniz. Teknik destekleri uzerinden konuyu arastiracagim.
Ismail Gezer wrote:Birkaç saattir giremiyordum. Tam yetkili mercilere mail atacaktım ki, girmeyi başardım..
Bu baglanamama sorunu, veritabanindaki "sessions" table'i ile ilgili.
Surda anlatiliyor bu sorun. Bu tablonun kapasitesini de genisletmistim daha once de benzer sorun olmasi uzerine, ve cok uzun zamandir olmuyordu. Tekrarlarsa, yukardaki linkte bahsi gecen onlemlerden birini almis oluruz olmazsa.
Kerem Tezic wrote:Sevgili Özgur,
herkes gercek ismi ve soyadi ile mi yaziyor?
Kerem
Insanlardan kayit olurken istegimiz bu yonde. (Cok abuk sabuk bir isimle uye olmaya calismadikca) Bir referansla, veya baska yontemlerle bunu onaylamaya calisiyor degiliz. Yani kaydolan kisinin bizim kurallarimiza ve dolayisiyla bize de gosterdigi saygiya bagli olan bir durum. Bu saygiyi esirgeyenler de olabilir korkarim ki...