Ozan Ersoy wrote:Amigo evlendi mi nikahi boyle olur... Kim bilir dugunde neler oldu?
:D:D:D:D
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=39143
Ozan Ersoy
Moderator: Staff
Ozan Ersoy wrote:Amigo evlendi mi nikahi boyle olur... Kim bilir dugunde neler oldu?
:D:D:D:D
http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/?r=1&hid=39143
Ozan Ersoy
Hasan Pulur olayi anlatinca Kastelli ile ayni yolda olan yamagi Unal ile karistirdigimi anladim. Bizimkisi Unal idi. Ama olay yine ayni kapiya cikiyor. Liseyi bitiremedi demis benimde mezun oldugum Kabatas lisesini. Onunda ilkokul ve ortaokul diplomalari sahte iolmasi buyuk bir olasilik. Surmeneliler gozden surmeyi cekerler derler. Pulur anlattiigi o malum hikayedek papaz degil haham olayi.Cengiz Akgun wrote:Hele ben cok iyi tanirim. Ilkokul mezunu bile degildi. ...Mehmet Gurdal Cetin wrote:Olum haberleri yagiyor sanki,
Banker KASTELLI adi ile taninan Abidin Cevher OZDEN Istanbul'da ofisinde intihar etmis.
Yasi 35 ve 40 civari uyeler KASTELLI'yi iyi tanir diye dusunuyorum.
Kastelli intihar ederken savciya filan mektup birakmis. Bir insanin olurken savciya mektup biramkasi kadar aci bir durum dusunemiyorum. Bu hale gelebilmek icin cetrefelli yollardan gecerek, her virazjda kayalara toslamak lazim.Cengiz Akgun wrote:Hasan Pulur olayi anlatinca Kastelli ile ayni yolda olan yamagi Unal ile karistirdigimi anladim. Bizimkisi Unal idi. Ama olay yine ayni kapiya cikiyor. Liseyi bitiremedi demis benimde mezun oldugum Kabatas lisesini. Onunda ilkokul ve ortaokul diplomalari sahte iolmasi buyuk bir olasilik. Surmeneliler gozden surmeyi cekerler derler. Pulur anlattiigi o malum hikayedek papaz degil haham olayi.Cengiz Akgun wrote:Hele ben cok iyi tanirim. Ilkokul mezunu bile degildi. ...Mehmet Gurdal Cetin wrote:Olum haberleri yagiyor sanki,
Banker KASTELLI adi ile taninan Abidin Cevher OZDEN Istanbul'da ofisinde intihar etmis.
Yasi 35 ve 40 civari uyeler KASTELLI'yi iyi tanir diye dusunuyorum.
http://www.milliyet.com.tr/Default.aspx ... 008&ver=07
Aferin Mert pasa. Hic usanmadan boyle uzun uzadiya akici bir dilde yazmisin. Hyavanlik yapanlara hot cekemeni yadirgadim. Genelde grubun icinde Turk oldugunu gorunce kendilerine ceki duzen verirler bu hayvanat takimi. Taksimde kendi basina dolanip utulene pek acimadim. New Orleans'ta da ictikten sonra utuyorlar adami. AMa kapali carsida bu anlattiklarini yapanlari gordugunde ilk isin o dukkan sahibini uyarmak olup bak alacak insani kaciriyorsunuz bu kadar beyinsizlik olmaz deseydin belki onune gecerdin. Evet laf atana filan pek fazla yapilacak bir sey yok.Mert Tokman wrote:Dun Turkiye'den dondum...
Bu sefer daha once hic olmadigi kadar bir yabanci gozu ile gorme imkani buldum Turkiye'yi... kisaca ozetlemem gerekirse yabanci gozu ile cok cok guzel ve ozel bir ulke ama insanlarinin bir kismi felaket... acikcasi bu kisim insanlar o ulkeyi haketmiyorlar...
...:
Taksim de basinizdan gecen olayi cok cok cok ucuz atlatmissiniz. Turkiye deki bir multinational a gelen bir dizi yabanci bu tip bir setup sonucu ciddi darp edildi. Ozellikle Taksim ve civarinda bu tip darp ve dolandirma cok yaygin. Olacagi yer ve mekanlar da hemen hemen belli, ne hikmetse bir onlem alinamiyor.Sonuc olarak - turist kaziklama/yildirma amacli bir kesimin butun cabalarina ragmen - cocuklar geriye muthis bir deneyim ve memnuniyet ile dondu. Ulkemiz cok cok guzel ve de ozel --- gelen misafirlerin iyi bir deneyim gecirmesi icin gerekli hersey var - tarih var, farkli kultur var, egzotiklik var, muthis bir mutfak var, eglence var, ilginclik var ama gel gor ki bu deneyimi rezil etmek icin elinden gelen herseyi yapan egitimsiz, gorgusuz, firsatci, hiyar bir kesim insanimiz var - bunlar da olmasa
Kapalicarsi'da bir satici kulturu olusmus Cengiz abi - benim orada bir ikisine hot dememle olacak is degil... Hepsi cakal gibiler... Carsi'nin icin de binlerce dukkan var - yillardir birbirleri ile yarismaktan ve turisti kendi dukkanlari icine cekmek adina agresif bir satis stili olusmus. Bu saticilar uzun yillar sonunda olusmus bu stilin icinde egitiliyorlar - turistin hangi ulkeden oldugunu tahmin edip ogrendikleri birkac kelime ile dikkat cekmeye ve goz kontagi kurmaya calisiyorlar - goz kontagini kurdunmu yandin... O noktadan sonra kolundan cekmek de dahil olmak uzere adami dukkana sokmak icin her soz ve davranisi gormek mumkun. Insani rahat birakmiyorlar cunku beni birakip yanda ki dukkana gidecek endisesi var. Bir sekilde kendi cikari icin agresiflikle carpisan bu insanlarin genel de ve uzun vade de satis imkanlarini kacirdiklarinin aciklanmasi ve bir egitimden gecirilmeleri gerekiyor. Kapalicarsi esnaflarinin bir dernegi vardir herhalde - olayin bu seviyeler de baslamasi lazim oncelikle.Cengiz Akgun wrote:Aferin Mert pasa. Hic usanmadan boyle uzun uzadiya akici bir dilde yazmisin. Hyavanlik yapanlara hot cekemeni yadirgadim. Genelde grubun icinde Turk oldugunu gorunce kendilerine ceki duzen verirler bu hayvanat takimi. Taksimde kendi basina dolanip utulene pek acimadim. New Orleans'ta da ictikten sonra utuyorlar adami. AMa kapali carsida bu anlattiklarini yapanlari gordugunde ilk isin o dukkan sahibini uyarmak olup bak alacak insani kaciriyorsunuz bu kadar beyinsizlik olmaz deseydin belki onune gecerdin. Evet laf atana filan pek fazla yapilacak bir sey yok.Mert Tokman wrote:Dun Turkiye'den dondum...
Bu sefer daha once hic olmadigi kadar bir yabanci gozu ile gorme imkani buldum Turkiye'yi... kisaca ozetlemem gerekirse yabanci gozu ile cok cok guzel ve ozel bir ulke ama insanlarinin bir kismi felaket... acikcasi bu kisim insanlar o ulkeyi haketmiyorlar...
...:
Once Italya sonra Yunanistan bu turist kaziklamadan boylarinin olcusunu aldilar. Artik Avrupalilar. Bizim ayilari ise bu yuzden almayacaklar AB toplumuna. Dil ogrenmek marifet degil. Satis yapmak marifet. Amerikalilar genelite alisiklar Meksika'dan bu turu satis isine. Kendinize gelin mahlukat demen lazimdi. Eninde sonunde senin de yuzun yere geciyor.
Davetin icin tesekkurler sevgili Murat. Koc, GS gibi kurumlarin egitim kuruluslari yayginlasmali baskalarina da ornek olmali - bizim ogrencilerin yasadiklari en buyuk saskinliklardan biri %50 si 30 yasin altinda oldugu bir ulke de cok dusuk bir yuzdenin universite egitimi alma ayricaligina sahip oldugunu ogrenmeleriydi. Onlar kendi ulkelerinde universite egitiminin bir ayricalik degil bir insan hakki oldugunu dusunuyorlardi - ama ne yazik ki ulkemiz de durum boyle degil - bu resim degismezse ne yazik ki turist kaziklayan/yildiran guruh da pek degismez.Murat Biricik wrote:Galatasaray Egitim Kurumlari Turkiyemiz icin bir servet, paha bicilmez degerlerdir. Ist da oldugunuzu bilseydim, kisa sureli dahi olsa, otelinizden gelir alir seve seve sizi pilava gotururdum. Kendim Galatasaray Liseli olmamakla beraber yapilanlari duydukca, gordukce memnuniyetim ve heyecanim artiyor, kabariyor. Galatasaray Egitim Kurumlari colde buldugumuz bir vaha gibiler.
Bir dahaki sefere Haziran ve Aralik in ilk Pazar gunu Istanbul da olursaniz, mutlaka pilava gelin. Egitim sektoru icinde oldugunuz icin sizin degerlendirme ve gozlemleriniz daha yerinde ve isabetli olacaktir.
Bir dizi tatsiz olaya ragmen bayagi yogun bir gezi programi yapmissiniz. Genclerin Turkiye ile mutlu ve mesut ABD ye donmelerine sevindim.
Yeni degil bu Mert. Her seferinde esimin israri ile Kapali carsiya gidilir. Muhakkak 22 ayar altin ya da deri birsey alinir. Bundan 5-6 sene once 6 kisilik aile ve yakinlari ile gittik. Bunlar yasli basli insanlar elbette. Ama boyle ellerinden kollarindan cekmege basladilar mi dur bakalim aslan bunlar sahipsiz degil dedim mi aman agabey kusura bakma yoksa sen rehber misin filan dedikleri oldu. O zaman zaten komisyon teklif ediyorlar. Hayir bunlar benim yakinlarim dedigimde daha da saygi gosteriliyor. Simariklik yiliksiklik o anda bitiyor. Elbette senin yaninda genc kizlar filan vardi. Bunlarin bir kismini culsuz kabul ediyorlar o yuzden artik tozu kalsa kardir diye dokunmalar filan artiyor. Bu arada kardesim de olurdu yanimda. Tipimizden pek once Turk oldugumuzu anlamazlar ama anladiklarinda cekiliyorlar kenera. Sonra pazarlik edecgimizi bildigi icin oyle ucmaktan da vaz gecerler. Kardesim bilir neyin kaca oldugunu. Dericileri daha vahsi buldum ama onlarda hizaya geliyorlar. Senin sansziligin birazda etrafinda genclerin olmasi idi herhalde. O yuzden daha da yilistilar.Mert Tokman wrote: Kapalicarsi'da bir satici kulturu olusmus Cengiz abi - benim orada bir ikisine hot dememle olacak is degil... Hepsi cakal gibiler... .
Mert kardesim, anlattiklarin kabus gibi. Hepimiz bir benzerini baska mekanlarda yasamisizdir. Korkunc anilari canlandiriyor insanda. Su yazindan aklimda kalan tek sey igrenclikler, ne yalan soyleyeyim. Ne ulkenin guzelliginden, ne tarihi zenginlikten dogru durust bir sey ne anladim ne de hatirliyorum. Su yaziyi Turkiye degil de Timbaktu icin yazsaydin, "herhalde hayatta adimimi atmam, ne isim var" derdim.Mert Tokman wrote:Dun Turkiye'den dondum...